Christoffer Björkwall
Utvecklare inom Machine Learning
Christoffer Björkwall
Utvecklare inom Machine Learning

Blogginlägg

Vad har hänt här?

oktober 1, 2020 Om bloggen

Jag har drivit en blogg här sedan 2007 någonting och skrivit om allt från resor över hela världen till, framförallt, olika webbrelaterade projekt jag skapat och drivit sedan dess. Bloggen, som först hette ”Du säger väl inte upp dig nu?” har tidvis haft rätt mycket besökare och blivit omnämnd i nyhetstidningar etc, framförallt i samband med att jag gjorde mitt Bali-projekt 2007 och Paradise Business Camp 2011 som båda handlade om att arbeta som digital nomad från semesterparadis. Bloggen har också handlat om mitt företagande – och de hundratal olika sajter jag skapade och drev.

När jag nu som tvåbarnsfar har lämnat mitt digitala nomadliv därhän och därtill också sålt av nästan alla sajter jag skapat så har också bloggen blivit bortglömd och därtill förlegad.

Mitt fokus nuförtiden är numera maskininlärning och Artificiell Intelligens och även om jag i nuläget precis lyft från startgroparna i det fältet så är det här jag kommer verka framöver. Därmed har jag också tagit beslutet att ersätta min gamla blogg med denna. En blogg som framförallt kommer vara en utvecklarblogg och handla om maskininlärning – och då känns alla gamla reseberättelser inte längre relevanta. Resorna jag gjort, både fysiska och mentala, kommer för alltid påverka den jag är idag och de val jag gör men jag lägger det kapitlet åt sidan. Är du nyfiken på vilka sajter jag fortfarande driver, och vad som händer med dem, så kan du istället kika på min företagssajt WallCloud.se.

Det jag istället ämnar skriva om i denna blogg är min resa mot att bli riktigt duktig inom maskininlärning och prata om projekt jag jobbar med och mina lärdomar därav. Jag kommer framförallt rikta mig mot er som är nyfikna på allt inom data science, artificiell intelligens och liknande. Jag vill också inspirera och hjälpa andra att komma igång med maskininlärning.

En ny digital resa med andra ord. Välkommen att följa med!

2 Comments
  • Stefan 9:38 e m oktober 1, 2020 Svara

    Kul att se bloggen väckas till liv igen. Lönar sig att inte rensa alldeles för hårt bland RSS-prenumerationerna antar jag. Läste själv introduktionskursen Elements of AI i våras så ser fram emot dina inlägg på temat.

    • Christoffer 6:12 f m oktober 2, 2020 Svara

      Kul att höra att bloggen fortfarande fanns kvar i ditt flöde! Jag läste också Elements Of AI under sensommaren men har lite svårt att se vad syftet var med den kursen. Det kändes lite som att lära sig köra genom att få 1h körövning, lite instruktioner om hur handskfacket fungerar, djupdykning om vänstersvängar på trafikerad väg och sen en guidning om hur elbilar kommer påverka bilismen i framtiden. Klart. Men kursen heter ju ”Elements” of AI så axplock är förvisso vad man kunde förvänta sig. Är du nyfiken på att lära dig mer rekommenderar jag Kaggle.com starkt!

Write a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.