Christoffer Björkwall
Utvecklare inom Machine Learning
Christoffer Björkwall
Utvecklare inom Machine Learning
Om mig

Jag är en civilingenjör med bakgrund som webbentreprenör, webbutvecklare och onlinemarknadsföring som nu sadlat om till ML/AI. Söker ert företag en som passar in på min profil är ni välkomna att höra av er.

  • Ålder 42 år
  • Bor Skanör/Falsterbo
  • Civilstånd Sambo med två barn
Fem snabba frågor

Vad gör jag? För närvarande studerar jag data science parallellt med att sköta mitt företag Wall Cloud Productions AB, verksamt inom webbutveckling och onlinemarknadsföring.

Vad vill jag arbeta med? Min erfarenhet är som full stack-utvecklare men min framtid ser jag inom Data Science / AI. Jag kan också tänka mig att arbeta i ytan mellan webbutveckling och Data Science.

Jag arbetar gärna kundnära och tycker om att utbilda, föreläsa samt vara en del av införsäljningsprocessen.

Vad har jag gjort? Jag har läst till civilingenjör inom elektroteknik och till fil kand i psykologi i Lund, varit anställd i några år, startat upp ett företag och 100+ olika webbsidor, sålt av nästan alla, varit med i allt från magasinet Café, P3 Morgonpasset till TV4 Nyhetsmorgon, rest över hela jorden och bott i lite olika länder, lärt mig en handfull språk, flyttat från Stockholm till Skåne, skaffat sambo och tvåbarnsfamilj inom loppet av 3 år, och kört rakt under en tornado en blixtfylld natt i Kansas.

Vad tycker jag om AI/ML? Vi vet alla att AI kommer bli en stor del av vår framtid på samma sätt som vi visste att internet skulle bli en stor del av vår vardag när jag började göra webbsidor runt 2000. Exakt hur AI kommer påverka oss vet vi inte men jag vill vara med och påverka hur denna otroligt spännande teknik kommer påverkar våra liv och företag framöver. Jag älskar att nörda loss på data, grotta ner mig i kod och samtidigt försöka lösa ett klurigt problem med den coolaste tekniken som dykt upp sedan internet. Under tiden som webbutvecklare tappade jag lite civilingenjören i mig och AI hjälper mig att hitta honom igen.

Vad gör jag annars då? Jag jagar stormar i USA, läser så mycket jag kan, gillar frågor som rör privatekonomi och aktier, försöker vara modig när tillfälle ges, gastar över fotboll med viss regelbundenhet och njuter av en välgjord film.

Uppmärksamhet i media