Christoffer Björkwall
Utvecklare inom Machine Learning
Christoffer Björkwall
Utvecklare inom Machine Learning

Om mig

Vem är jag? Christoffer Björkwall, 41 år. Bor med min sambo Charlotte och två barn i strandparadiset Skanör i Skåne.

Vad gör jag? För närvarande (sep 2020) är jag pappaledig 60%, studerar data science 50-70%, jobbar med mitt företag (som än så länge är verksamt inom affiliatemarknadsföring) 20% och lägger 110% på familjen. Det är med andra ord rätt hektiskt.

Vad har jag gjort? Jag har läst till civilingenjör inom elektroteknik och till fil kand i psykologi i Lund, varit anställd i några år, startat upp ett företag och 100+ olika webbsidor, sålt av nästan alla, varit med i allt från magasinet Café, P3 Morgonpasset till TV4 Nyhetsmorgon, rest över hela jorden och bott i lite olika länder, lärt mig en massa språk (allt från spanska till Ruby on Rails), flyttat från Stockholm till Skåne, skaffat sambo och tvåbarnsfamilj inom loppet av 3 år, och kört rakt under en tornado en blixtfylld natt i Kansas.

Vad tycker jag om AI/ML? Vi vet alla att AI kommer bli en stor del av vår framtid på samma sätt som vi visste att internet skulle bli en stor del av vår vardag när jag började göra webbsidor runt 2000. Exakt hur AI kommer påverka oss vet vi inte men jag vill vara med och påverka hur denna otroligt spännande teknik kommer påverkar våra liv och företag framöver. Jag älskar att nörda loss på data, grotta ner mig i kod och samtidigt försöka lösa ett klurigt problem med den coolaste tekniken som dykt upp sedan internet. Under tiden som webbutvecklare tappade jag lite civilingenjören i mig och AI hjälper mig att hitta honom igen.

Vad gillar jag att jobba med? Som ingenjör fascineras jag av komplex problemlösning men inget är mer komplext som människor och vår psykologi. Ett problem kan ofta ha två olika typer av lösningar: ett som adresserar tekniken och ett som adresserar människan – och oftast något däremellan.

Vad gör jag annars då? Jag jagar stormar i USA, läser så mycket jag kan, gillar frågor som rör privatekonomi och aktier, försöker vara modig när tillfälle ges, svär över fotboll med viss regelbundenhet och njuter av en välgjord film.