Christoffer Björkwall
Utvecklare inom Machine Learning
Christoffer Björkwall
Utvecklare inom Machine Learning

Blogginlägg

Två månader med fokus på Data Engineering och Google Cloud

juni 28, 2021 Studier

Under stora delar av våren har jag arbetat deltid på företaget NordAxon, framförallt som Frontend-utvecklare. Det har varit en fantastiskt lärorik period där jag fått arbeta nära ML/AI inom intressanta projekt och med fina arbetskamrater. Jag kombinerade även denna deltidsanställning med universitetsstudier på distans.

En lärdom från den tiden var att jag ville utöka mina kunskaper inom Cloud development och Data Engineering som jag hade rätt begränsade erfarenheter inom vid början av året.

Jag valde att gå ”all in” på Coursera.org som är en av de största och (i min mening) bästa plattformarna för onlinestudier på nätet – och oftast också bättre i pedagogiskt upplägg och teknik än många av de universitetskurser jag tagit!

Efter att ha fokuserat på data science och machine learning specifikt sedan förra året blev detta lite av ett sidosteg som jag kände att jag behövde för att komplettera min kompetens. Man blir rätt begränsad inom data science om man inte också behärskar Cloud-verktyg i allmänhet och Data Engineering-verktygen i synnerhet.

Utöver några enklare projekt och arbete med att hålla företaget flytande har jag spenderat stora delar av maj och juni med att ta diverse kurser och ”specializations” (grupper av kurser) hos Coursera inom dessa områden, bland annat dessa certifikat:

Coursera.org tycker jag har ett riktigt bra upplägg för att lära sig koncept som dessa och man gör det med en kombination av mini-quiz och labbar direkt i Google Cloud. Just dessa labbar är de mest lärorika delarna även om de ibland är lite för enkla med ”klippa och klistra”.

Min slutsats efter dessa knappa två månader är att jag känner att jag med dessa kurser fått en mycket bra, praktisk grund att stå på framförallt när det gäller Google Cloud (som jag fokuserat på) och att använda Google Cloud för data engineering-lösningar som jag sannolikt kommer att behöva framöver. Jag kan med andra ord rekommendera dessa ovan nämnda specializations om du vill få en bra överblick och samtidigt praktisk erfarenhet av Google Cloud och data engineering inom Google Cloud.

Write a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.